A Secret Weapon For Alphen aan den Rijn

Wiki Article

In 1898 the mill has become transferred to Alphen aan den Rijn to replace One more mill. Till 1955 the mill has long been employed commercially. Open up each and every Saturday for general public viewing. 

Hijsongeval Alphen aan den Rijn Op 3 augustus 2015 was er een opvallend ongeval dat wereldwijd aandacht kreeg. Daarbij raakte een hijsopstelling van twee mobiele kranen op drijvende bakken (pontons) in de Oude Rijn uit balans en kwam op aan het h2o gelegen bebouwing terecht, fulfilled het nieuwe brugdeel voor de nabijgelegen Koningin Julianabrug. Er vielen geen dodelijke slachtoffers, wel raakten meerdere woon- en winkelpanden aan de Hooftstraat verwoest. Het was de bedoeling dat de hijscombinatie het 180 ton wegende brugdek fulfilled ballastkist, dat op een ander ponton in de Rijn stond, in de kranen zou hijsen en deze opstelling naar de brug gesleept zou worden, waar het brugdek op het brughoofd zou worden geplaatst.

Voor winkelplezier én een gezonde dosis ontspanning ga je naar het Alphense centrum. De terrassen op het Rijnplein kijken uit op de Oude Rijn, waar imposante rijnaken, sloepen en jachten voor visueel vermaak zorgen.

Traveling by car or truck in Alphen aan den Rijn is demanding as the streets is usually active and there isn't any cars and trucks permitted, in the slightest degree, in the middle of the town. Touring by bus is a superb substitute and there are services to each Element of city, Also the buses are brief and reputable. Should you be traveling by bus then you may need an ov-chipkaart through the station to pay for your fare.

Gondelvaart: De avond voor de jaarmarkt vindt sinds de jaren zeventig de Alphense gondelvaart plaats.

De middeleeuwse Dorpskerk is het oudste gebouw in Spijkenisse Spijkenisse is ontstaan als een boeren- en vissersgemeenschap aan een kreek van de Oude Maas, nu de haven van Spijkenisse. Op de noordoever vormde zich een woondijk, de huidige Voorstraat. De huizen, de akkers en een stenen kerkgebouw daaromheen groeide uit tot dorpskern.

Een buitenplaats met een kasteel. Deze is in het bezit van de Graven van Holland, verworven van de Bisschop van Utrecht. De huidige Hoflaan en Hofbrug herinneren hier nog aan. In 1273 wordt een pastoor benoemd en op de resten van het kasteel wordt een kerkje gebouwd, gewijd aan Bonifacius.

Bibliotheek 'De Boekenberg' Hierna stabiliseerde het inwoneraantal zich rond de 70.000. Spijkenisse ging er de eerste decennia van de 21e eeuw aan werken om aantrekkelijker te worden als woonstad, ook voor midden- en hogere inkomensgroepen. Zo werd het stadscentrum opnieuw ingericht voor een betere sfeer en uitstraling èn satisfied meer winkels.

Arched market corridor, decorated with operates of art within. On the bottom ground is the industry Along with the extremely attractive stalls, here on the 1st flooring dining establishments and pubs and in … read extra

Barista Cafe Aarkade, is an appropriate cafe and an awesome spot for a fantastic quick lunch. They serve relatively basic exceptional good quality clean foodstuff and wonderful properly ready coffee. They provide fantastic sandwiches on clean, crusty bread.

Far more impressively, among the list of tails has an inside steel structure. However it absolutely was the opposite, that is hollow and consists only of six-millimeter thick plastic, that was ready to guidance the effect and excess weight of your runaway practice.

De oevers van de Oude Maas worden al zeker circa 10.000 jaar bewoond, maar Spijkenisse was tot aan het start off van de twintigste eeuw een afgesloten gemeenschap. Pas in 1903 kreeg het dorp met de Spijkenisserbrug een eerste vaste oeververbinding. Na de Tweede Wereldoorlog was het dorp nog bescheiden van omvang (ca.

Op het tweede traject naar Gouda werd van 2003 t/m december 2009 een proef met lightrail gehouden, die uiteindelijk moest leiden tot de RijnGouwelijn. De proef werd uitgevoerd met trams die identiek zijn aan trams uit Stockholm. Sindsdien rijden er weer NS-treinen, sinds 2016 rijden de treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda onder de R-net formule.

Het stads- en streekvervoer in en rondom de stad wordt verzorgd door vervoerbedrijf Arriva en bestaat uit vervoer achieved stadsbussen en streekbussen. Het vervoer in de gemeente valt onder de concessie Zuid-Holland Noord. Binnen Alphen aan den Rijn lopen momenteel de volgende buslijnen:

Report this wiki page